Dibani Photography

De Oude Sluis in Nieuwegein (Vreeswijk)

Oudesluis Vreeswijk NieuwegeinOudesluis Vreeswijk Nieuwegein

De Oude Sluis is een dubbele schutsluis in het Nieuwegeinse Vreeswijk. De sluis is een rijksmonument en verbindt de rivier de Lek met de Vaartsche Rijn. Wil je ongestoord te werk gaan, dan is avond-/nachtfotografie een echte aanrader. Je hebt alle tijd om na te denken over je compositie. Dit geldt ook voor deze mooie locatie in Nieuwegein waar je s'avonds bijna niemand zult tegenkomen. Om deze brug zodanig te fotograferen heb ik mijn camera op een statief gezet en mijn fototas voor extra stabiliteit hieronder gehangen. Ik heb gekozen voor een sluitertijd van 30 seconden een diafragma grootte van F8. Door de lange sluitertijd verdwijnen de rimpels van het water en krijg je een spiegel effect. Als afwerking heb ik gekozen voor zwart-wit en wat meer contrast en helderheid toegepast.